Починаючи з 1 січня 2021 року громадяни України отримають можливість самостійно обирати собі банк для виплати заробітних плат. Нацбанк України уточнив порядок переведення коштів роботодавцем на виплату винагород працівникам.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби НБУ.

В Нацбанку зазначили, що таке нововведення дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем і працівником.

зняття готівки у банкоматі, фото GettyImages
зняття готівки у банкоматі, фото GettyImages

"Таку норму НБУ вводить з початку наступного року, щоб банки і роботодавці встигли доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси", – пояснюють співробітники банку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

У Нацбанку уточнюють, що після введення міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав можливість формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку співробітника за стандартом IBAN, в тому числі рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

"Працівник, а не роботодавець, повинен самостійно обирати банк, який обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачено законодавством про оплату праці, і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектра банківських послуг", – заявив заступник голови НБУ Сергій Холод.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, знайшли на підлозі в готелі — на Балі за загадкових обставин загинуло подружжя з України.

Як повідомляв Знай.uа звільнення або робота "за миску юшки", на українців чекає несолодке життя після карантину.

Знай.uа писав, в Україні випустять нові монети в 10 грн, готуйте мішечки замість гаманця.