Як відомо, карантин, спричинений коронавірусом, завдав неабияких збитків бізнесу та спровокував серйозні зміни на ринку праці. Так, український бізнес був змушений стати на паузу та відправити співробітників у неоплачувані відпустки або істотно скоротити штат. Окрім цього, масштабний переворот відбувся і у важливості тієї, чи іншої професії. До прикладу, якщо раніше не дуже цінувалися кур'єри, то наразі вона ціну золота, також як і медики.

Водночас пандемія перевернула "догори ногами" не лише ринок праці, а й загалом бізнес. І якщо протягом останніх років в Україні ринок праці належав кандидатам та діяв за принципом "не мене обирають, а я обираю", то тепер все навпаки – тепер роботодавець вирішує, кого йому обрати на ту, чи іншу роботу. Так, за даними дослідження Опендатабот, протягом останніх п’яти тижнів кількість нових вакансій скоротилася більше ніж удвічі. На початок карантину було опубліковано 54 072 вакансії, а станом на 19 квітня — лише 18 390.

Скріншот фото

Окрім цього, українські експерти спрогнозували те, які професії будуть потрібні після закінчення карантину. Так, за словами експертки Тетяни Таніної, попит зросте на кур'єрів, медиків, репетиторів та працівники у сфері краси.

"Все ще кур’єри та медичні працівники будуть потрібні, адже люди "розсмакують" сервіси доставки та продовжать бути уважними до свого здоров’я. Потреба також буде у програмістах. Не менша необхідність буде у репетиторах — як для дорослих, так і для дітей. Можна припустити, що працівники у сфері краси будуть нарозхват. Хоча є ймовірність, що майстри манікюру переживатимуть спад. Під час ізоляції більшість навчились доглядати за нігтями самостійно. І звичайно продовжиться, якщо не збільшиться, попит на послуги психологів", - розповідає вона для "Шотам Інфо".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Скріншот фото

Також відзначається, що після карантину підвищиться лояльність до тих роботодавців, які змогли вистояти кризу і зберегти хоча б робочі місця чи повністю зарплати співробітників - працівники будуть більш відповідально ставитися до своєї роботи.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рятувати полуницю у Польщі — чи випустять сезонних заробітчан з України попри карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Польщі запанікували без українських заробітчан, гарувати на полях за копійки тепер нікому.

Також "Знай.ua" писав, українцям на карантині запропонують роботу — від 6 до 8 тисяч.