Україна намагається перевести в онлайн якомога більше державних послуг. В першу чергу це буде корисно для людей похилого віку. Багато з них не знають про те, як отримати такі послуги в Інтернеті, або ж не вміють користуватися гаджетами.

Пенсійний Фонд

Для отримання доступу до електронних послуг на сайті Пенсійного фонду потрібно здійснити вхід за допомогою ЕЦП. Ви зможете перевірити трудовий стаж, сплачені податки, заробітну плату, листки непрацездатності і т. д.

На цьому порталі можна відправляти запити на виписки з різних реєстрів, а також подавати заяви, приміром, на призначення або перерахунок пенсії.

скріншот

Оплата комуналки

Через Інтернет можна легко і швидко оплатити комунальні послугу. Майже у всіх областях України кожен оператор комунальних послуг має власні офіційні веб-сайти, де можна онлайн передати показники та сплатити ці послуги.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для оплати комунальних послуг потрібні тільки номери ваших особових рахунків з операторами комунальних послуг, а також банківська картка, якою ви і будете оплачувати.

Портал "Дія"

Найбільш відомим останнім часом порталом для отримання державних послуг є розробка Міністерства цифровий трансформації "Дія". Під час реєстрації вам потрібно буде ввести ваш мобільний номер, електронну пошту, а також ЕЦП. Поки що портал "Дія" має досить обмежений функціонал – з державних послуг тут доступна лише робота з ФОП.

Helsi.me

Це офіційний веб-сайт, запущений у рамках медичної реформи, де ви зможете онлайн записатися на прийом до лікаря. Також сервіс дозволяє онлайн замовляти і купляти ліки.

Якщо у вас підписана декларація з сімейним лікарем, то за допомогою порталу вийде в електронному форматі записатися на прийом і не чекати в чергах. Авторизація на сайті відбувається за номером телефону.

скріншот

скришот

Кабінет міністрів України

На сайті Кабміну можна отримати багато держпослуг онлайн. Найближчим часом вони будуть перенесені на портал "Дія".

Треба зайти на офіційний сайт і знайди розділ "Послуги". Далі з переліку вибрати "Електронні послуги". У цьому розділі можна знайти ряд електронних послуг за категоріями – від "охорони здоров'я та освіти" до "соціального захисту".

За допомогою порталу можна перевірити свої освітні документи, отримати довідку про несудимість, надіслати запити на різні витяги з реєстрів.

скріншоти

iGov

Всі адміністративні послуги зібрані в одному місці – на порталі iGov. Дуже часто ви можете не знати, які документи потрібні для отримання послуги, куди ці документи нести і взагалі – як саме отримати цю послугу. iGov – це повний збірник інструкцій для отримання державних послуг.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни на карантині "обросли" мільйонними боргами за комуналку.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Також портал Знай.uа писав про журналіста, який розповів, чому IQOS найкраща альтернатива палінню і як змінилося його життя за рік без цигарок.