В Чорнобильську зону відчуження, де досі підрозділу ДСНС гасять лісові пожежі, привезли радіоактивні відходи з Кіровоградської області для поховання в сховище на ПЗРВ "Буряківка".

Рятувальники повідомляють, що в зоні відчуження пожежі локалізовані та проводяться роботи з гасіння окремих осередків тління торфівників.

На місці працюють 207 осіб та 64 одиниць техніки. У прес-службі ДСНС відзначили, що радіаційний фон в межах природних фонових значень.

Радіоактивні відходи, фото: dazv.gov.ua
Радіоактивні відходи, фото: dazv.gov.ua

В Зону відчуження доставили відходи з об'єкта "Цибулево" під Кропивницьким. Доставка здійснили в контейнерах і розмістили на спеціальному майданчику на території пункту захоронення радіоактивних відходів "Буряківка".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Низькоактивні радіоактивні відходи передали на поховання у сховищі траншейного типу туди ж.

За словами голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Калашника, заходи проводилися в рамках проекту Трастового фонду НАТО "Ліквідація могильника радіоактивних відходів на території військової частини Міністерства Оборони України, р. Цибулево Кіровоградської області".

Радіоактивні відходи, фото: dazv.gov.ua
Радіоактивні відходи, фото: dazv.gov.ua

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський відправився в Зону відчуження з-за масштабних пожеж.

Як повідомляв Знай. ua, на прикладі Чорнобильської зони показали девіз чиновників.

Також Знай. ua писав, що дизайнер "оживив" Прип'ять і показав, скільки втратила Україна.