У мережі розповіли історію про один з "легендарних" експонатів Вінницького обласного краєзнавчого музею, а точніше те, як середньовічний спис використовували в одному з місцевих сіл, аби колоти свиней.

Про це розповіли на офіційній Facebook-сторінці самого музею.

"Що може об’єднувати зображення давньоруських воїнів та свинини? Відповідь: один із експонатів нашого музею. Дійсно дивний і дещо моторошний. Предмет передав до музею мешканець с. Грушківці Калинівського району. Це – вістря списа, яке було випадково знайдене жителями села. Такий тип озброєння характерний для кінця Х–ХІІ ст.

Фото з допису

Але на початку ХХІ ст. йому знову довелося випити крові. Предмет зберігся у настільки чудовому стані, що до нього доварили стрижень з різьбою, зробили руків’я і почали використовувати як швайку для забою свиней", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зауважити, що поруч з селом Грушківці збереглися залишки укріплень давньоруського часу, і саме там місцеві мешканці, а також шукачі скарбів, іноді знаходять різноманітні "артефакти" періоду пізнього середньовіччя.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Китаї успішно завершився експеримент вчених з клонування кота.

Як повідомляв портал Знай.ua, у старому будинку в місті Вінтертур, що знаходиться у Швейцарії, знайшли раніше невідомі ілюстрації до казки "Маленький принц".

Також Знай.ua писав про те, що у селі Гопчиця Вінницької області знайшли рештки великої невідомої тварини.