Синоптики стверджують, що погода в травні буде нестабільною, а дощі пройдуть не по всій Україні - в частині країни їх так і не дочекаються.

Останнім часом метеорологи, говорячи про погоду, наголошують на її аномальності. Цього року кліматичної зими в Україні так і не було, а тенденції теплої погоди продовжилися навесні, і травень не стане винятком, зазначає завідуюча відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ГосЧС і НАН України Віра Балабух.

"Травень буде теплим і з кількістю опадів близьким до норм - це 60-80 мм в більшості регіонів. Але картина по регіонах виявиться різною: на півдні можливий брак дощів, а на півночі і в Карпатах - надлишок. Погода весь місяць очікується нестійкою через декілька циклонів, які стануть переміщатися територією України і принесуть грози, шквали. Але ці циклони невеликі, тому очікувати, що дощі пройдуть скрізь, не доводиться", - зазначила синоптик.

дощовий травень, фото: pxhere
дощовий травень, фото: pxhere

За оцінкою Віри Балабух, в травні погода буде скоріше літньою, ніж весняної, тобто середньодобова температура перевищить 15 градусів тепла.

Вдень максимальна температура перейде за 25 градусів тепла, ночі теж виявляться досить тепло - вище +10 градусів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Але травень - примхливий місяць, тому зберігається невелика ймовірність нічних заморозків.

Метеоролог також зазначила, що окремі дні можуть бути дуже спекотними, але сказати, що значну частину місяця збережеться тривала спека, не можна.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Нагадаємо, Україну продовжить трясти – сейсмолог дала прогноз землетрусів

Як повідомляв портал Знай.ua, метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Також Знай.ua писав, під Києвом зацвіло поле тюльпанів - де і коли можна побачити справжню маленьку Голландію