Травневі свята аж ніяк не вплинули на кількість дописів киян, обурених тими чи іншими "карантинними питаннями". На офіційній сторінці голови КМДА "Кличко-мер" продовжують з'являтися десятки нових коментарів мешканців столиці – від вимог відновлення транспортного руху та дострокового завершення карантину до скарг на масові порушення в одній з працюючих нині мереж гіпермаркетів та "фейкові" повідомлення комунальників. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

Від натовпів в "Епіцентрі" – до вседозволеності депутатів

Гучною новиною минулого тижня став скандал із рестораном нардепа Миколи Тищенка, та ияни ж не припиняють надсилати свої відповідні "карантинні" звернення та скарги.

"Депутати та бізнесмени роблять що хочуть, відвідують закриті ресторани, ходять без масок, нині це бачать інші громадяни. З побаченого за останні дні у столиці можна сказати, що більшість киян також вирішила припинити дотримуватися суворих правил: крамниці переповнені, на вулицях натовпи. Спробуйте це все нині зупинити", – скаржиться мешканець міста Валерій Зема.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Одним з яскравих прикладів "карантинного хаосу" стала надмірна скупченість людей в магазинах однієї з працюючих нині мереж.

Ще одним з "гарячих" питань є обмежений рух громадського транспорту – люди вимагають розширення маршрутів для звичайних громадян. А дехто, взагалі, просить про відміну карантинних обмежень.

"Кличко, КОЛИ ТРАНСПОРТ запустиш? Крім метро, є ще й наземний транспорт, хочу нагадати. По-моєму, ти вже перепильнували всіх мерів Європи. Не роби з себе смішного. Люди вже самі карантин скасовують", – пише киянка Вероніка Цвєткова.

Також, за словами користувачів, залишається незрозумілою ситуація з відкриттям деяких ринків.

"Кличок, чому не працює Солом'янський ринок? Хоча б кіоски по периметру? Бери приклад з мерів Черкас, Дніпра, Мукачевого. Але я підозрюю, що Київ буде останнім містом в Україні, де послаблять обмеження, які чомусь не розповсюджуються на нашу 'знать'! Тому я тобі кажу #ідіть у сраку зі своїм карантином!", – обурюється автор одного з дописів щодо зачинення ринків Вадим Кварцяний.

Комунальний колапс: епідемія з крижаною водою та без світла

Одну з останніх кричущих скарг розповів мешканець одного з центральних районів Києва – люди місяцями вимушені перебувати без гарячої води, проте заявленого в комунальних службах прориву, за словами жителів, не існує.

"Будь ласка, примусьте ЖКГ "Лук`янівський" та причетні до нього інші служби, зокрема,"Київтеплоенерго", на який ЖКХ настирно посилається) ввімкнути гарячу воду. Гаряча вода відсутня уже другий тиждень. За словами ЖЕКу прорив трубопроводу гарячої води. Але, де ж той прорив, якщо по цій трубі йде ВЕЛИКИЙ НАПОР КРИЖАНОЇ ВОДИ?! З рештою, у дворі вирито котлован. Але прориву там не має. Немає прориву і у будинку, про що інформують. За новою інформацією (чи брехнею) - шукається прорив і термін не визначено. То коли ж його "знайдуть"? Щороку шукають такі прориви декілька місяців. А як же бути наразі? Коли вирує епідемія і люди всі дома (і бойлери мають далеко не всі)?!", – звертається до мера Києва кандидат юридичних наук, доцент Руслан Кацавець.

Однією з важливих для киян залишається і тема зелених зон.

"Зелені зони - це легені Києва. Щоб були здорові кияни, усі оздоровчо-рекреаційні зони мають бути приведені в порядок. Завітайте, пане Віталію, в паркову зону Олександрійської слобідки і Батиєвки ( Протасів Яр) і Солом’янській ландшафтний парк. ЗРОБІТЬ Київ знову чистим і здоровим. Офіційна медицина має дружити з Природою. І медики будуть здорові, адже за гроші не купити здоров’я", – відзначає автор одного з дописів Тетяна Шевенок-Горбенко.

Мешканці ж Подільського району скаржаться на відсутність освітлення в одному зі скверів, що створює реальну небезпеку для жителів місцевих будинків.

У Києві – 1535 хворих: мова про послаблення карантину поки не йде

У свою чергу, столичний голова Віталій Кличко торкнувся лише питання припинення карантину, зазначивши, що мова про це поки не йде. Як він зазначив, вірус може вирватися з-під контролю, а при погіршенні ситуації – буде впроваджене тільки посилення обмежень.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 24 людини. Захворіли 15 жінок, віком від 27 до 81 року і 8 чоловік, віком від 19 до 73, а також 1 хлопця, якому 17 років. До лікарень госпіталізували 10 пацієнтів", – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua
Олександрівська клінічна лікарня м. Києва - фото Знай.ua

Загалом, в столиці зареєстровано 1535 випадків інфікування коронавірусом, серед них – 27 людей померли.

На разі у стаціонарах київських лікарень з діагнозом "Коронавірус" перебуває 215 пацієнтів, 4 з яких - діти. З підозрою на Covid-19 - 68 хворих.

"Рекорди б'є Дарницький район – там вже 256 хворих. Він вийшов вже на ІІ місце після Печерського району, де захворіло 333 людини. Загалом, в лабораторіях, яких в столиці 4, за минулу добу досліджено 390 зразків матеріалу, всього в Києві дослідили понад 13600 ПЛР-тестів", - зазначив Віталій Кличко.

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій в столиці, тож щодо останніх подій читайте на порталі Знай.ua.