Український синоптик Наталка Діденко розповіла про погоду на четвер, 7 травня. Вже у середу українці відчули значне похолодання, у Львові та Карпатах випав сніг. Наступного дня не слід очікувати покращення.

На сторінці у Facebook Діденко повідомила і про синоптичні "каруселі" травня, і коли ж все-таки в Україну повернеться тепло, повідомляє Знай.ua.

Апельмон - кіт Наталки Діденко
Апельмон - кіт Наталки Діденко

За словами синоптика, 7 травня - це один з найнесприятливіших дней найближчий часом у погодному відношенні, адже "над нами гуляють" циклони і атмосферні фронти.

"На Заході України найближчої ночі втримується дуже холодна погода, +1+6 градусів. У Карпатах - заморозки, близько нуля та нижче, а на Високогір'ї і до -6, відповідно, якщо там буде дощ, а там буде дощ, у Карпатах (і у регіонах близьких до Карпат) цей дощ переходитиме у сніг та мокрий сніг", - розповіла Діденко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Сніг у Карпатах, фото: facebook.com/vasyl.fitsak
Сніг у Карпатах, фото: facebook.com/vasyl.fitsak

Синоптик наголосила, що погодні умови у Львові наразі більше схожі на березень, ніж на травень: "Бідна полуниця, бідні квіти, бідні городи, бідні львів'яни".

Також, додала Наталка, на Заході слід очікувати штормовий вітер, 15-20 метрів за секунду: "Це багато, тому погода несприятлива. В таку погоду посидіти вдома - найкраще, що може бути".

На Півночі циклон з атмосферними фронтами буде вивертатися.

"Якщо вночі на Житомирщині та Київщині опади, може, не будуть сильно значними, то вдень вони посиляться. Отже, на Півночі 7 травня вдень очікуйте неприємну погоду з дощами та поривчастим вітром, температура повітря буде вночі +3+8, в день +10+14", - пояснила Діденко.

На Сході України, за її словами, є ймовірність невеликих дощів, але там буде найтепліше.

"Харків'яни, донеччани, луганчани синоптично повинні порадіти, там +15+20. До речі, можливі навіть і грози. Вітер помірний", - сказала синоптик.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Вінничина потерпатиме від дощів, особливо 7 травня вдень, буде вітряно.

"На Дніпропетровщині тепліше, але загалом, і у Центральній частині також, температура від +9 до +14, хіба що у Дніпрі та районах буде вище, до +18. Прохолодно. Південна частина спекою не порадує, невисока температура +12+17. Завтра суттєвих дощів там не буде. У Києві похолодає ще більше. Вдень може бути помірний дощ, температура знизиться +10+11, поривчастий вітер", - розповіла Діденко.

Вона потішила тим, що погода почне вирівнюватися 9 травня.

"10 травня почне теплішати до +15+22, у неділю та понеділок. Але не ховайте теплу одежу - в середині наступної неділі знову йде похолодання. Такі синоптичні "каруселі" у травні", - підсумувала Наталка Діденко.

Geplaatst door Наталка Діденко op Woensdag 6 mei 2020

Нагадаємо, раніше синоптики попередили, що в країну йдуть сильні зливи.

Також Знай.ua повідомляв, що поле тюльпанів зацвіло під Києвом у "Добропарку". Де і коли можна побачити справжню маленьку Голландію.

Також дивіться "зимові" кадри карпатських гір, що завалило снігом на травневі свята.