В Україні погуляв ураган, негода накоїла чимало лиха в багатьох регіонах країни.

Після стихії погода не дуже налагодиться. 14 травня в ряді областей пройдуть дощі, а температура повітря по всій країні влаштує "гойдалки" - місцями буде доходити до заморозків, а десь більше +20. Про це розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За словами синоптика, у четвер, 14 травня, в Україні знову формуватиме погоду циклон з атмосферними фронтами, що призведе до дощів в західних, центральних областях і трохи зачепить південь. Дощі можливі з грозами.

травнева гроза, фото: Уніан
травнева гроза, фото: Уніан

А от на сході, на значній частині півдня, в Дніпрі і районах істотні - опади завтра малоймовірні. Вітер буде південно-західним, поривчастим

"З температурою повітря - суцільний гопак, будь-які фігури на будь-які смаки. Найближчої ночі буде холодно, 4-9 градусів. Однак хмарність, яка прийде з фронтом, прикриє небо і захистить від заморозків. А ось на північному сході і сході України, де очікуються прояснення, ймовірність заморозків 0-3 градуси. у центрі посилення вітру також може врятувати від "нулів" і "мінусів". Це - вночі. Вдень завтра на крайній півночі очікується 9-13 градусів, в більшості північних областей - 12-16 градусів , в центральних областях - 17-22 градуси, у Вінницькій - до +25. На сході Україна 16 градусів на Харківщині, 18-22 градуси - в Луганській і Донецькій областях. На півдні в прибережних районах 17-20 градусів, на континентальній частині 20-25 градусів. На заході взагалі центрифуга: на Волині та Рівненщині 10-12 градусів, в більшості західних областей 12-18 градусів, на Закарпатті - до +22. на Чернівецьку область може навалитися спека, яка завтра буде панувати в Молдові і Румунії, там ймовірно місцями до 27 градусів ", - написала Діденко.

14 травня в Києві очікується збільшення хмарності, пройдуть дощі. Вночі 7-8 градусів, завтра вдень в столиці 13-14 градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Карпати прийшла зима в розпал травня - випало півметра снігу

Як повідомляв портал Знай.ua, метеоролог поділилася своїми прогнозами на весну в Україні.

Також Знай.ua писав, найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.