Карантин для деяких дітей став канікулами, які почалися на 2 місяці раніше. Дитячий психолог Ольга Печий для Освитории розповіла, скільки часу можна включати дітям мультики в залежності від їх віку.

Однорічному малюкові в день буде достатньо двох мультиків по 5 хвилин, а в 2-3 роки можна дозволяти в сукупності по 30 хвилин на день. Важливо дотримуватися правила по 10 хвилин за раз.

Дошкільник 4-5 років здатний дивитися з точки зору окулістів 1,5-2 години в день.

Психологи стверджують, що мультики повинні бути не надто динамічними, без миготіння картинок і моментів, які лякають, а музика не повинна бути агресивною, інакше можуть постраждати сон і поведінку дитини.

Учні початкової школи можуть дивитися до 2 годин в день мультиків. Також можна привчити дитину до спільних сімейних кинопросмотрам.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Важливо пам'ятати, що перегляд фільмів і мультиків на телевізорі набагато краще, ніж на мобільних телефонах. Це краще не тільки для зору, але і для психіки дитини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні відкриваються дитячі садки, батьків засипали вимогами.

Як повідомляв Знай. ua, українським батькам показали, як будуть працювати дитячі садки з 25 травня по новим правилам.

Також Знай. ua писав, що чому школярі та їх батьки терпіти не можуть математику.