Через сорок днів після Великої Неділі католики та православні святкують Вознесіння Господнє. Це нагадування про тріумфальне повернення Ісуса на небеса, звідки він прийшов на землю для нашого порятунку, приймаючи людську природу.

Оскільки Ісус вознісся на небеса через сорок днів після Свого воскресіння, свято завжди випадає на четвер. У 2020 році це 28 травня.

Значення події

Вознесіння – це день великої радості не тільки для небес, але і для всього людства. Господь Ісус вознісся на небеса не один, а забрав з собою всі душі святих. Цей день тим більше радісний, тому що Христос повернувся до свого Батька з людською природою, в якій він бився на землі та переміг. Вознесіння — особистий тріумф не тільки Христа, але і наша перемога, вища слава нашої людської натури. У прославленій природі Ісуса Христа не тільки людина отримує славу, але і все творіння.

З одного боку, Вознесіння Господнє є вінцем і кінцем земного життя Христа, а з іншого – оголошенням про друге пришестя Спасителя. Про це свідчать слова, записані в Діяннях Апостолів: «Люди Галілейські, чому ви стоїте і пильно дивитеся на небеса? Це Ісус, що з'явився з небес до вас, прийде так само, як ви бачили, як він вознісся на небеса».

Вознесіння Господнє – це радісне свято, тому що воно віщує прихід Господа, до якого готуються всі християни. Писання говорить тільки про двох інших персонажів, крім Ісуса, які були взяті на небо з тілом, — пророки Єнох та Ілля.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вознесіння пророка Іллі
Вознесіння пророка Іллі / Фото: Pixabay

Своєю чергою, Єнох, Ілля і мати Ісуса Марія також були прийняті Богом на небо. Вознесіння Діви Марії – це окреме свято. Однак, у Священному Писанні немає згадки про Успіння Божої Матері.

Як сталося Христове вознесіння на небеса

Ця подія сталася на Оливковій (Єлеонській) горі – саме там, де Христос провів останні години в молитві перед зрадою і полоном. Ця сцена описана двома євангелістами: Марком і Лукою. Марк розповідає коротко: «Поговоривши з ними, Господь Ісус був узятий на небеса». Євангеліст Лука дає більш детальну інформацію: «Потім він привів їх до Віфанії та, піднявши руки, благословив їх. І коли він благословив їх, він розлучився з ними та був піднесений на небеса». Потім вони повернулися в Єрусалим.

Це остаточне піднесення на небеса також є умовою нової присутності, яке триватиме до кінця світу, за словами самого Христа: «Я тут з вами всі дні до кінця світу».

Ґрунтуючись на цьому фрагменті, ми точно знаємо, що місцем Вознесіння Христа була Оливкова гора. Саме на цій горі пристрасть Ісуса почалася раніше. Тоді Христос страждав і готувався до смерті на хресті, тепер він показав свою славу як Бога. На місці Вознесіння в 378 році була побудована церква з відкритим дахом, щоб відзначити вознесіння Христа на небеса. У 1530 році церква була перетворена в мусульманську мечеть, і її стан зберігається й донині. Однак мусульмани дозволяють християнам святкувати там Святе Вознесіння. Церква була відправлена на шлях миру, отримала місію проголошення та поширення Царства Христового і Бога серед всіх народів і є зародком і початком цього Царства на землі.

В Діяннях Апостолів сказано, що Вознесіння — це не тільки піднесення Ісуса, але і гарантія піднесення слави людської природи.

Вознесіння Господнє
Вознесіння Господнє / Фото: Pixabay

У Євангелії від Луки йдеться, що після вознесіння Господа Ісуса на небеса апостоли з великою радістю повернулися в Єрусалим. Вони були сповіщені про друге пришестя Христа. Ще на Таємній Вечері Господь запевнив: «Коли я піду і підготую для вас місце, прийду знову і візьму вас до себе».

Учні Христа були піддані численним важким випробуванням під час його перебування на землі. Вони бачили чудеса Ісуса, слухали Його вчення, які приваблювали натовпи. Хоча вони були свідками всього цього, вони залишили Його під час страсті та смерті Христа. Їм було нелегко повірити, що їх Учитель і Господь воскрес. Проте, коли Господь Ісус явився апостолам на сорок днів, їх віра у воскресіння Сина Божого зміцнилася настільки, що пізніше вони сміливо перенесли переслідування і пожертвували своїм життям заради нього.

Їм було важче розлучитися з Христом, коли він вознісся на небеса. Однак Ісус сказав, що його відхід необхідний для приходу Втішителя. Цими словами він оголосив послання Святого Духа людям, які відтепер будуть керувати Церквою до кінця часів.

Таємниця Вознесіння розкриває зміст роботи й людських зусиль, посилює християнську місію у світі. Кожен покликаний підкорити землю та всі речі Богу.

На Заході, коли говорять про Вознесіння, використовується латинське слово «ascensio», яке підкреслює, що Ісус зробив це своєю власною силою. Своєю чергою, у православній церкві використовується грецька форма «analepsis», що означає «піднесення вгору».

Як привітати у прозі зі святом Вознесінням Христовим

Вознесіння Господнє
Вознесіння Господнє / Фото: Pixabay

Гарне привітання у прозі українською мовою:

Вітаємо вас зі світлим святом Вознесіння Господнього, бажаємо вам миру і гармонії в душі, здоров’я вам і вашим домочадцям, міцності духу і Божого благословення на всі добрі справи.

***

У велике свято Вознесіння Господнього, бажаю віри, незгасимої надії у краще і чистої духовності. Нехай приклад Ісуса, прийди освітлює ваш шлях, робить його істинно праведнім і нагороджує любов’ю. Прагніть бути краще, чого б це не коштувало!

Джерело: amazingukraine.pro

***

Дорогий друже! Щасти тобі на це свято Вознесіння Господнього, нехай твої помисли стануть ще чистішими, а душа – світлішою. У цей день зверни свій погляд до нього і згадай про Христа Ісуса, прийди, про Отця нашого Господа, який береже нас і направляє. Склади руки в молитві та попроси про здоров'я своїх близьких людей, а я молитимуся разом з тобою.

***

Вітаємо всіх вірян з Вознесінням Господнім! Нехай у цей день світло і радість опромінюють нас, нехай віра в майбутній порятунок прикриє нас від негараздів і допоможе нам не втрачати надії навіть у саму темну годину. Зі святом! І нехай на душі завжди буде світло і сонячно від віри й любові до Бога.

Джерело: willbeua.com

Як привітати у прозі російською мовою:

В день Вознесения Господнего от всей души желаю искренне раскаяться во всех совершённых злодеяниях и грехах, начать светлый и добрый путь к благу и счастью души, укрыть своей любовью близких и родных людей, каждый день совершать великий подвиг, никогда не утратить веры в Господа и надежды на лучшее.

***

Сегодня важный религиозный праздник — Вознесение Господне. Это событие — вознесение Христа на небо — показывает нам, как человек в соответствии со своей природой и сущностью преодолевает смерть и обретает бессмертие души. Земля — наше временно пристанище, а Небо — вечный дом, где царит истина, добро и красота. С праздником, православные!

Джерело: telegraf.com.ua

***

Вот и отсчитал календарь 40 дней от Пасхи и пришел Святой праздник Вознесение Господне. Сегодня хочется пожелать всем христианам укрепления веры, смирения, отпущения грехов. Пусть каждый ваш шаг будет направлен лишь на добро, а от неверных решений хранит и оберегает Вас Бог.

***

Дорогой друг! Будь счастлив в этот праздник Вознесения Господня, пусть твои помыслы станут ещё более чистыми, а душа — светлее. В этот день обрати свой взор к нему и вспомни об Иисусе Христе, об Отце нашем Господе, который бережёт нас и направляет. Сложи руки в молитве и попроси о здоровье своих близких людей, а я помолюсь вместе с тобой.

Джерело: v24.com.ua

Зображення

Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 1 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 2 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 3 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 4 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 5 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 6 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 7 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 8 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 9 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 10 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 11 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 12 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube
Вознесіння: джерело:  YouTube
Фото 13 из 13. Вознесіння: джерело: YouTube

Відео