Майже закінчилася весна 2020 року, яка без сумніву стала одним з найскладніших періодів в новітній історії країни. Мільйони українців жили на протязі трьох місяців в обстановці невизначеності, сумнівів, паніки та матеріальноъ скрути, викликаних зупинкою економіки країни і всього світу.

Але час бере своє і будь-які важкі часи закінчуються. Закінчився вимушених весняний локдаун, слідом за яким настає літній сезон, який без сумніву, принесе нам пожвавлення всіх сфер життя.

Традиційно, літо не тільки пора роботи, а й відпочинку. Червень - перший літній місяць і він багатий на свята і вихідні дні.

Щоб не заплутатися в червневому календарі і грамотно скласти свій графік роботи і відпочинку на перший літній місяць вивчіть розклад вихідних і святкових днів вже зараз.

Які свята в Україні в червні 2020 року: коли українці будуть відпочивати?

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Офіційні дані про те, скільки українцям доведеться відпочивати в червні 2020 року з'явилися ще в кінці 2019 року, коли Кабінет міністрів прийняв постанову про святкові і вихідні дні в Україні. Попередньо визначається порядок святкування і особливості роботи державних органів і підприємств стратегічного значення.

C початком червня приходить і ціла низка професійних та державних свят. Зокрема, в 2020 році святкові дні обіцяють українцям гарну і сонячну погоду. У зв'язку зі сприятливим прогнозом Київ та інші великі міста очікує пожвавлення, яке повинно пробудити мегаполіси від довгого карантинного сну.

Календар свят на перший місяці літа: як відпочиваємо і працюємо

Всім, хто хотів взяти додатковий вихідний в червні 2020 року посміхнулася удача. Перший місяць літа дарує нам всім два додаткових вихідних дня, приурочених до святкування Дня Конституції та Трійці.

Свято Трійці в 2020 році відзначається 7 червня. Нагадаємо, що дата свята залежить від дати святкування Великодня, яка в свою чергу різниться через Місячного календаря.

Традиційно, українці відпочивають в День Конституції, який був заснований 28 червня 1996 року - в день прийняття основного закону країни.

Відмітимо, що в цьому році обидва свята випадають на неділю, через що українців чекає два довгих вік-енди.

Решта святкових днів не мають статусу державних свят і не відзначаються в календарі загальнонаціональними вихідними днями.

Повний графік вихідних і святкових днів на червень 2020 року

1 червня - Міжнародний день захисту дітей.
4 червня - Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії.
5 червня - Міжнародний день навколишнього середовища.
6 червня - День журналіста.
7 червня - День Святої Трійці.
8 червня - Всесвітній день океанів.
9 червня - Міжнародний день друзів.
20 червня - Всесвітній день біженців.
25 червня - День митної служби України.
28 червня - День Конституції України.