Зірковий тренер, спеціаліст з пілатесу, фітнесу, йоги і рекреації, а також співавтор програми для схуднення WOWBODY slim Юлія Богдан ексклюзивно для Clutch розповіла, як не сутулитися і почати контролювати свою поставу. За її словами, наше тіло - це унікальний організм, здатний адаптуватись під різні умови.

Наприклад, високі каблуки можуть призвести до варикозу, анайстрашніше для нашої постави - постійне сидіння, коли найбільше навантаження йде на шию.

"Просто контролювати поставу протягом дня, не виконуючи вправи і не тренуючи спеціальні м'язи, складно. Іноді це навіть не дуже корисно, тому що коли є схильність до сутулості в силу генетики, або ж тому, що людина багато працює за комп'ютером - тіло адаптується до цього положення. А потім, наприклад, вам сказали, що у вас сутула спина і ви починаєте весь час згадувати про це і випрямлятися. Але робите це за рахунок перенапруження м'язів-антагоністів, тобто м'язів, які досить слабкі. Ви починаєте їх затискати, перенапружувати і через час можуть знову з'явитися неприємні відчуття в тілі: біль між лопатками, головний біль, біль у шиї", - зазначає вона.

Тренер, фото: youtube
Тренер, фото: youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За словами тренерки, існують такі напрямки, як пілатес, йога-реабілітація. Це тренування, які спрямовані, насамперед, на зміцнення глибокої мускулатури.

Для глибокої мускулатури корисно виконувати вправи на баланс, наприклад, на фітболі, а також вправи на розтяжку. Це особливо важливо, якщо ви багато сидите і мало рухаєтеся.

"Це допоможе прибрати затиски в тілі і розтягнути м'язи, які звикли до постійного сокращенню і напруженого стану", - пояснила Юлія Богдан.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Аніта Луценко в сміливому платті показала, як ефектно відсвяткувала 36-річчя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Аніта Луценко зізналася, що ефективніше - велотренажер vs бігова доріжка.

Також "Знай.ua" писав, що Руслана підкорила силу стихій на висоті 120 метрів, дивовижне відео.