Тисячі Facebook-користувачів підтримали челендж #SaveKyivAirport. Флешмоб запустили працівники Міжнародного аеропорту «Київ», щоб привернути увагу до кризової ситуації, в якій опинилося підприємство.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Лівому берегу» гендиректор керуючої компанії «Мастер-Авіа» Олег Левченко заявив, що аеропорт втратив увесь пасажиропотік і 92% доходів. Підприємство двічі зверталося до держави по фінансову та регуляторну допомогу. Зокрема, просило ввести мінімальні ставки на аеронавігаційне обслуговування, а також – до відновлення регулярного сполучення – розподілити пасажиропотік між «Києвом» і «Борисполем» у співвідношенні 30% на 70%. Звернення залишилися без реакції.

Ініціативу працівників підхопили кияни, мандрівники, блогери, експерти та політики. Челендж #SaveKyivAirport набрав уже кілька тисяч перепостів.

Блогери і політики закликають владу звернути увагу на ситуацію та не допустити банкрутства другого за пасажиропотоком аеропорту України.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

До челленджу долучився лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Раніше про критичну ситуацію в аеропорту написав колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Працівники та кияни публікують на підтримку аеропорту «Київ» фотографії та спогади про подорожі.

У разі банкрутства МА «Київ» приблизно 10 тисяч осіб можуть втратити роботу. Україна залишиться без другого за розмірами та пасажиропотоком аеропорту. А Київ – без другого за сумами зборів платника податків і без єдиного аеропорту в межах міста.