Варто нагадати, що 20 років тому у Львові пройшли масштабне позовання відомого українського композитора Ігоря Білозіра, який загинув після конфлікту в кафе "Імператорська кава".

Про це нагадує Telegram-канал "BBC NEWS Україна".

Ігор Білозір: фото: УНІАН
Ігор Білозір: фото: УНІАН

Відомо, що 8 травня в кафе "Імператорська кава" він з друзями заспівав українську пісню - це викликало невдоволення інших відвідувачів. Один з них підійшов до столика і вдарив композитора. Пізніше, коли Білозір з другом вийшли з кафе, їх наздогнали і жорстоко побили. Це сталося в центрі міста - біля будівлі обласної прокуратури.

Похорони Ігоря Білозіра, фото: УНІАН
Похорони Ігоря Білозіра, фото: УНІАН

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Похорони Ігоря Білозіра, фото: УНІАН
Похорони Ігоря Білозіра, фото: УНІАН

Пан Білозір помер 28 травня в лікарні, не виходячи з коми. А вже 30 травня десятки тисяч людей прийшли на його похорон. Були сутички, зокрема, побили шибки і зламали двері кафе, де стався конфлікт. Дмитра Воронова - офіцера контррозвідки, обвинуваченого у вбивстві, засудили до 10 років в'язниці. Юрія Калініна визнали співучасником - він отримав 8 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, трьох убили уві сні - у МВС озвучили головну версію розстрілу військових на Житомирщині.

Як повідомляв Знай.uа на Донеччині загинув бравий генерал зі Львова, Кульчицькому віддавала честь вся Україна — шоста річниця, а болить досі.

Знай.uа писав, під Тернополем напівзруйнована лікарня ризикує "поховати" пацієнтів, все тримається на чесному слові — хіба так лікують.