У перший день літа, в Україні очікується дощова і вітряна погода, місцями можливі грози. Згідно з прогнозами синоптика Наталки Діденко, потепління прийде в Україну вже цього тижня. А поки літо почнеться у нас дощами різної інтенсивності.

"1-го червня скрізь буде вогко, парасолі не забувайте, взуття - відповідне, омивачі скла та двірники перевірте, дистанцію на дорозі і соціальну дистанцію в магазинах - тримайте. До протидощових захисних засобів завтра непогано було б знову витягти тепліший одяг - верхній! Причому мешканці північних областей і західної частини прекрасно виглядатимуть у теплих, з хутряними комірами, куртках чи осінніх пальто", - зазначає синотик.

Погода, фото facebook Наталки Діденко
Погода, фото facebook Наталки Діденко

Синоптик прогнозує, що літо в них почнеться похолоданням. Очікується вдень +9+13 градусів. У центральних областях у понеділок передбачається +12+18 градусів. Найтепліше буде на Півдні та Сході України: +17+22 градуси. У Києві 1-го червня - періодичні дощі, красиві хмари і холодяка, вдень близько +12+14 градусів. Потепління поступове почнеться з середи.

Погода, фото facebook Наталки Діденко
Погода, фото facebook Наталки Діденко

А психологічну позначку +20 градусів і вище будемо ловити на віконних та автомобільних термометрах і скидати з плечей зайвий остогидлий гардеробний вантаж 6, 7, 8, 9 червня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі очікують – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.