"Беркутівець", який побив аспіранта КГУ Олександра Кирьякова під будівлею Шевченківського районного суду в Києві, також брав участь у розгоні Євромайдану.

Про це повідомляє журналіст "Слідство.Інфо" Дмитро Реплянчук на своїй Facebook-сторінці.

Журналіст також зазначив, що Панасенко, за його даними, уникнув переатестації під час реформи правоохоронних органів.

"Цікаві повороти долі одного київського беркутівця. Знайомтеся, Михайло Панасенко, командир роти №1 київського полку поліції особливого призначення. Михайло, можна сказати, взірцевий кадр реформованого "Беркуту". У 2013-2014 роках був на Євромайдані, де виконував накази тодішнього міністра Захарченка й компанії. Захарченко втік з України, Михайло залишився", – пише журналіст.

Скандальне фото Панасенка під Шевченківським судом
Скандальне фото Панасенка під Шевченківським судом

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У 2015 році Панасенко уникнув переатестації і залишився в поліції.

"Відтак Михайло-міліціонер став Михайлом-поліцейським. Лише знак на шевроні нагадував йому про честь рідного підрозділу", – додав Реплянчук.

Крім того, за словами Реплянчука, підлеглі Панасенка в жовтні 2017 року побили його та затримали колегу журналіста під час штурму Святошинського суду. Втім за кілька днів після інциденту поліцейський попросив у Реплянчука вибачення й запевняв, що трапилося непорозуміння. Мовляв, "пацани були на емоціях, не розрахували сил".

У лютому 2018 року Михайла підстрелили під час зіткнень біля Шевченківського суду. Тоді він став "національним героєм". Його захищав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Михайло настільки надихнув колег, ціла рота "Беркута" вийшла на мітинг під Шевченківський суд. Прямо серед робочого дня сотня співробітників поліції особливого призначення приїхали на службових бусах на політичну акцію".

Він наголосив, що цей мітинг відбувся 20 лютого 2018 року – в роковини розстрілу Небесної Сотні, рівно за чотири роки після того, як спецрота "Беркуту" вбила беззбройних людей на вулиці Інститутській.

"І от тепер, у червні 2020-го року, беркутівець Михайло так само керує бійцями, які б’ють і пакують мітингувальників під судом щодо Сергія Стерненка. Іронія долі", – обурився Реплянчук.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві цинічно пограбували мертвого ветерана АТО

Як повідомляв портал Знай.ua, ветеран АТО з Франківщини переніс двадцять операцій

Також Знай.ua писав, поліцейський скинув дружину з балкону