Біля берегів Одеси стався розлив палива. Всьому виною — затонулий нафтовий танкер Delfi, який так і не прибрали, повідомляє Telegram-видання “Пульс України”. Він затонув ще 22 листопада 2019 року, однак залишався поруч з пляжем, а туристи навіть стали вважати його місцевою визначною пам'яткою.

В 2019 році нафтовий танкер Delfi, що стояв неподалік від берега, зірвався з якоря, і штормові хвилі погнали його до берега. Судно сіло на мілину і завалилося на бік. У результаті відбулося забруднення нафтою, рівень нафтопродуктів у районі пляжу перевищив норму в 157 разів. Наслідки були ліквідовані, проте нафтотанкер досі не прибрали.

Танкер Delfi і нафтова пляма

За оцінками місцевої влади, для цього потрібно 25 мільйонів гривень та близько 100 днів.

Проте, мабуть через звичку влади відкладати все “на завтра”, проблема повторилася. Пляма розливу досягла вже значних розмірів і поширилася в бік пляжу. Як повідомляє видання, влада обіцяли прибрати танкер до курортного сезону, але він так і залишився на місці. Пізніше з'ясувалося, що у корабля були проблеми з судновими документами, а сам він міг використовуватися для контрабанди нафти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо: Пісочок, море, іржавий танкер - судно Delfi стало визначною пам'яткою в Одесі.

Нагадаємо, заздрив і відчував ненависть Потап зізнався у серйозних сварках з Каменських.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сусід Заворотнюк розповів про "приворотне зілля" актриси "Чоловічі серця біля ніг".

Також Знай.uа писав, що королева Єлизавета II планує відзначати 100-річчя свого чоловіка, що готують для принца Філіпа.