Пандемія коронавіруса завдала значного удару по світовій економіці. Постраждала й Україна. Економіка нашої країни серйозно сповільнилася через карантин, і відновлюватися їй доведеться досить довго. Однак деякі негативні прогнози виявилися трохи кращими, ніж очікували. Особливо це торкнулося ВВП за I квартал.

ВВП, фото з відкритих джерел


Державне управління статистики України опублікувало дані щодо внутрішнього валового продукту за I квартал. Початковий прогноз по ВВП був на рівні -1.5%. Однак статистика все-таки виявилася трохи краще. Падіння показника внутрішнього валового продукту склало 1.3%. Це на 0.7% гірше, ніж в IV кварталі 2019 року і на 1.3% гірше, ніж в I кварталі 2019 року.

за даними Держстату економіка України зросла
за даними Держстату економіка України зросла


Однак є і більш сумні економічні прогнози. Зокрема, Кабінет міністрів прогнозує, що ВВП в 2020 році впаде на 4-8%, порівняно з 2019 роком. Пандемія коронавіруса завдала дуже серйозний удар, і її наслідки будуть відчуватися ще кілька років.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Держстат, фото з відкритих джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, бив та знущався над віруючими пастора Мунтяна звинуватили у вживанні наркотиків і зовсім не святий життя

Як повідомляв портал "Знай.uа", в США невідомий чоловік на автомобілі в'їхав у натовп протестувальників, не обійшлося без стрілянини