Серед шкідників, які найбільше докучають дачникам, перше місце, мабуть, за попелицею. Ця біда зазвичай приходить цілими колоніями, швидко розмножується і захоплює, якщо за нею не стежити, всю ділянку. Попелиця послаблює рослини, висмоктуючи їх клітинний сік.

Одночасно, комаха ще й виділяє отруту, через яку хворіє листя. Існує безліч методів боротьби з непроханими гостями. Деякі заповзятливі компанії пропонують обробку рослин хімікатами. Але всі знають, що хімія протиприродна і теж завдає шкоди рослинам, за принципом “одне лікує, інше калічить”.

Попелиця, фото з відкритих джерел

Апельсиновий настій проти попелиці

Існує дієва і натуральна альтернатива. Це цитрусовий настій проти попелиці. Він робиться з шкірки апельсина або мандарина. Поласувавши плодом, не поспішайте викидати шкірку в сміттєве відро, зробіть ось що: спочатку у літрі води, настоюйте шкірку від 4-5 апельсинів.

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Після цього витримайте настій добу в темному місці. На наступний день дістаньте настоянку і підігрійте її на вогні хвилин на 10.

Все готово! Тепер ви можете обробляти цим нехитрим засобом рослини. Попелиця “здасть позиції” дуже швидко. До речі, цей же розчин добре допомагає від колорадського жука, мурах та інших шкідників.

Нагадаємо, дачникові на замітку: що робити, якщо у картоплі сохне бадилля.

Як повідомляв Знай.uа, білий гриб можна виростити на дачі, в палісаднику і навіть в горщику — покрокова інструкція.

Знай.uа писав, оригінальний квітник своїми руками — як зробити клумбу-кошик з шматків лінолеуму.