Innovation DTEK запустив платформу https://openinnovation.dtek.com/, на якій компанія публікує свої інноваційні запити і шукає команди, ідеї та технології для їх вирішення. За допомогою цієї платформи ДТЕК планує збирати інноваційні ідеї рівня готовності більше 5 (TRL >5) спрямовані, зокрема, на підвищення рівня безпеки, ефективності і екологічності виробництв.

«ДТЕК перший в Україні публічно презентував свої інноваційні запити. Ми ведемо бізнес в парадигмі відкритих інновацій та розуміємо, що через швидкості технологічного прогресу досить складно розробляти рішення, покладаючись лише на внутрішні ресурси. Тому ми створили цю платформу. Наша мета – бути максимально відкритими і будувати взаємовигідні партнерства по всьому світу, щоб сприяти досягненню цілей в рамках стратегії компанії ESG», - розповів Емануеле Вольпе, директор з інновацій ДТЕК.

За його словами, якщо ДТЕК зацікавиться ідеєю або технологією, то компанія готова допрацьовувати її спільно з автором, ділитися своєю експертизою і запустити пілот в умовах реального бізнесу.

Е. Вольпе також зазначив, що крім підвищення безпеки, ефективності бізнесу і екології, з допомогою інновацій компанія буде шукати рішення для адаптації до змін в енергетиці, додаткової монетизації традиційних бізнесів, а також створення нових бізнесів, не пов'язаних з енергетикою.

З допомогою цієї платформи кожен бажаючий може подати ідею у відповідь на один із запитів або перейти в розділ «у мене є проект» та запропонувати будь-яке інше рішення, якщо автор вважає, що його проект може бути корисним для ДТЕК.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Компанія вже опублікувала ряд інноваційних запитів, зокрема, ДТЕК шукає рішення і технології для утилізації теплових викидів при видобутку газу, для запобігання вивітрювання вугілля зі складів, що негативно впливає на екологічну ситуацію, побудови системи енергоменеджменту для підприємств, створення вітрової електростанції для міських умов.

Розділ з запитами від бізнесів ДТЕК буде постійно оновлюватися і актуалізуватися.

Зареєструвавшись, користувач має можливість відслідковувати статус своїх пропозицій та в будь-якому випадку отримає зворотний зв'язок від одного з менеджера по інноваціях ДТЕК.