Традиційно 28 липня православні християни святкують День хрещення Русі. Згідно " Повісті тимчасових років, саме в цей день, в 988 році (за версією деяких істориків – в 990 або 991 році) Князь Володимир зі своїм народом увійшов у води Дніпра і прочитав першу молитву.

Після цього на землях Київської Русі було встановлено християнство Константинопольської церкви, і донині більшість населення України, Білорусі та Росії – православні християни. У зв'язку з цією подією Православна церква України повинна була провести традиційний Хресний хід. Однак у 2020 році захід не відбудеться.

Хресний хід ПЦУ, фото Кореспондент

Синод ПЦУ прийняв рішення скасувати Хресний хід з-за пандемії COVID-19. У Києві складається несприятлива епідеміологічна обстановка, і щоб уникнути сплеску захворюваності, захід вирішили скасувати. Тому святкувати День хрещення Русі православним доведеться вдома.

Нагадаємо, що на Тернопільщині церква залишилася без ікон і хрестів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", священик з Білорусії зібрався в швидкісне паломництво.

Також "Знай.uа" писав, що на Львівщині суд виправдав скупчення віруючих під час масової літургії на карантині.