Незважаючи на поширення коронавірусу та складні наслідки пандемії, в результаті яких у кількох мільйонів українців виникли труднощі з роботою, "карантинна" підтримка від держави поки обмежилася лише відміною пені за несплату комуналки та 1000 грн, виданими ще навесні пенсіонерам. У зв'язку з цим, на сайті офіційного інтернет-представництва президента України останнім часом з'являється все більше петицій щодо введення додаткових видів допомоги населенню. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова
Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова

Щомісяця – по 2000 грн та "потрясти олігархів"

Одним із найсвіжіших стало електронне звернення № 22/103112 із проханням надати громадянам України на період карантину щомісячну соціально-фінансову допомогу у розмірі 2000 грн.

"Прошу Вас, на період карантину, надати громадянам України щомісячну виплату у розмірі 2 тисячі гривень, як соціально-фінансову допомогу у зв'язку зі зменшенням заробітної плати у період карантину", – зазначає Євгеній Тихомиров, автор петиції № 22/103112, що з'явилася на офіційному сайті 4 серпня і одразу набрала десятки голосів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Соцвиплати, фото: 24tv.ua
Соцвиплати, фото: 24tv.ua

Своєрідним додатком до попередньої петиції стала ще одна – № 22 /102968 "Повернути матерям-одиначкам виплати!!!", оприлюднена 3 серпня.

"Звертаюся особисто до нашого президента, за якого я хворіла і голосувала. Невже Ви хочете, щоб вимерла наша нація? Знизився рівень народжуваності, жінки бояться народжувати через жахливий матеріального становища. Наче якісь 2 тисячі гривень на дитину врятують Вас?! Потрясіть наших олігархів, депутатів і поповніть казну", – пише автор звернення Ольга Алєксєєва.

Тарифи знизити, а для "помаранчевої" і "червоної" зон – особливі знижки

Також однією з останніх стала пропозиція №22/103138 "Повернути комунальні тарифи на рівні 2012 року", розміщена на сайті офіційного інтернет-представництва президента 4 серпня.

"З 2012 року почали зростати необґрунтовано тарифи за комунальні послуги, електроенергію, воду, опалення, гарячу воду та інше. Пропоную повернути тарифи до рівня 2012 року", - пише автор петиції Юрій Ільченко.

Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua
Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua

А, згідно з положеннями петиції №22/102868, оприлюдненої 31 липня, держава має взяти на себе сплату комунальних послуг при введенні обмежень "помаранчевого" та "червоного" рівнів адаптивного карантину – 50 та 100 %, відповідно.

"Згідно із розробленою Міністерством Охорони Здоров'я України програмою адаптивного карантину маємо "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний" рівень. Держава має взяти на себе оплату 50% комунальних платежів при введенні обмежень "помаранчевого" рівня та 100% для обмежень "червоного" рівня. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави", - відзначає ініціатор електронного звернення Денис Іванов.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Президент має узаконити "антикорупційну" перевірку чиновників і суддів

Не менш актуальним для українців залишається і питання корупції. 4 серпня на сайті інтернет-представництва президента з'явилась відповідна петиція № 22/103152, ініціатор якої пропонує узаконити проведення щорічної перевірки державних чиновників і суддів на детекторі брехні.

"Прошу Президента України, який відповідно до статті 102 Конституції України, є Гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод українських громадян: 1. ЗАБЕЗПЕЧИТИ щорічний огляд державних чиновників і суддів на детекторі брехні на предмет корупції; 2. РОЗРОБИТИ і ПОДАТИ до Верховної Ради України законопроект "Про застосування провокації хабаря з метою викорінення корупції в Україні", – пояснює автор електронного звернення Микола Ісаєв.

Верховна Рада, фото: Знай.uа
Верховна Рада, фото: Знай.uа

Аби ці пропозиції дійшли до розгляду Президента, кожyf з них за 3 місяці має набрати не менше 25 тисяч голосів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.