22 листопада 2019 року біля Одеси на мілину сів танкер Delfi. Його власник заборонив екіпажу залишати судно, рятувальні катери не могли підібратись достатньо близько через шторм.

Читайте Знай в Google News!

Вже через декілька годин екіпаж врятували, проте з'ясувалось, що на танкері зберігаються нафтопродукти. При цьому їхня кількість перевищує допустиму норму у 53 рази, і концентрація продовжувала збільшуватись через те, що танкер осів і з нафтопродуктами не відбувалось ніяких маніпуляцій.

Вже тоді Куций, голова ОДА Одеси, сказав, що танкер зможуть дістати лише наприкінці літа. Проте з 21 липня з танкера почало виливатись мастило у море. Нафтова пляма рухалась у бік пляжу, де відпочиває багато туристів і одеситів.

Танкер Delfi, Одеса - фото Facebook
Танкер Delfi, Одеса - фото Facebook

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Щоправда, під час офіційного візиту президента Зеленського в Одесу, йому було обіцяно, що танкер приберуть. Справді, у липні було зроблено неодноразово спробу забрати танкер, проте все безуспішно. Сьогодні розпочалась нова спроба: цього разу в дію пішов кран, а тому існує вірогідність, що ця операція завершиться успіхом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, улюблений курорт українців в Одесі терпить екологічне лихо: відпочиваючі в небезпеці.

Як повідомляв Знай.ua, танкер Delfi в Одесі спробували прибрати, але щось пішло не так.

Також Знай.ua писав, що техногенна катастрофа під Одесою, Криклій звернувся до українців з гучною заявою.