ПриватБанк вирішив відмовитися від необхідності карти і пароля в процесі оплати. І вперше в Україні замість них хочуть запровадити спеціальні біометричні платіжні термінали, що працюють з технологією FacePay24, яка дозволить здійснювати оплату за допомогою обличчя.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на сайті ПриватБанку.

Зараз цю технологію використовує вже двісті шістдесят POS-терміналів Android PAX в найбільших торговельних центрах нашої країни. До кінця року банк розраховує встановити не менше 7 700 POS-терміналів такого типу.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Щоб користуватися даним сервісом, клієнт банку повинен оновити додаток Privat24 і активувати в ньому оплату FacePay24. Додаток порадить вам зробити три селфі з різних ракурсів. Потім можна прив’язати картку до свого обличчя.

Процес оплати також дуже простий. Касир повинен ввести суму оплати і вказати як спосіб оплати обличчя. Після цього ви повинні подивитися у фронтальну камеру терміналу, почекати впізнання, а потім натиснути кнопку "оплатити" та ввести пін-код картки.

Додаток FacePay24 користуються системою Amazon Rekognition, яка є однією з найбільш технологічно просунутих серед аналогічних у світі. Вона повністю забезпечує безпеку всіх клієнтських даних, зокрема фізичні і технологічні контролі, а також захист і шифрування даних при їх збереженні і подальшої передачі.

Крім того, з першого серпня знімати готівку можна в POS-терміналах ПриватБанку на касах магазинів, які входять в мережі "Сільпо", "Фора" і VARUS. Це означає, що в Україні з’явилося ще кілька тисяч точок, де можна отримати готівку без будь-якої потреби шукати банкомат. Цей зручний і швидкий доступ отримають люди, які користуються будь-якими дебетовими картами ПриватБанку: зарплатними, студентськими і соціальними. Платіжна система, якою користується карта, значення не має, ви можете використовувати як MasterCard, так і Visa.

ПриватБанк, фото: Знай.ua
ПриватБанк, фото: Знай.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "50%" - Ляшко назвав умову перенесення виборів в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", показав, як кортеж Зеленського порушує ПДР і залишився без авто: Kia Cerato журналіста "Схем" спалили

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна повідомили про саміт "нормандської четвірки" стосовно Донбасу: готується нова зустріч