Українцям приготували незвичне нововведення у сфері таксі. Водіям таких служб як Bolt, Uber, Uklon треба буде купувати патент для здійснення перевезень. У Мінінфраструктури розповіли, що в Україні близько 95% ринку таксі знаходиться в тіні.

Читайте Знай в Google News!

Про це в програмі “Официальный разговор” на телеканалі “Дом” повідомив генеральний директор Директорату автомобільного та електричного міського транспорту Міністерства інфраструктури України Гамлет Погосян.

Ціна його на один рік, дорівнює мінімалці (4723 грн). Якщо ж водій захоче придбати патент тільки на місяць, то суму треба буде розділити на 12. Для власників електромобілів-все вдвічі дешевше.

Таксі, скріншот: YouTube
Таксі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

“На сьогоднішній день нами придуманий один дієвий спосіб. Він вписаний в цей законопроект. Суть наступна. У сфері перевезень пасажирів на замовлення – тобто це не класичні таксі, це як раз таксі Bolt, Uber, Uklon та інші – переважно працюють фізособи, звичайні рядові особи, не фізичні особи-підприємці, які не юридичні особи. Для того, щоб вони могли здійснювати цю діяльність законно, ми вводимо таке поняття, як “патент”. Назвати це можна як завгодно, суть від цього не змінюється. патент передбачає право на ведення подібного роду господарської діяльності”, – зазначив він.

За словами Погосяна, водій зможе купити патент на один рік, на один місяць і т. д. Його вартість на один рік буде зафіксована на рівні однієї мінімальної зарплати, яка встановлена ​​за станом на 1 січня поточного року. Якщо водій захоче придбати патент тільки на місяць, то відповідно суму треба розділити на 12.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що летить, як сатана - мережу насмішив "модний" московський піп на моноколесі

Як повідомляв портал "Знай.uа", з 10-річним малятком жорстоко розправилися прямо біля будинку, підозрюваний теж дитина

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові 5-річний малюк потрапив під колеса озвірілого шумахера