Сьогодні, 3 вересня, українським урядом урегульовано питання, пов’язані з діяльністю будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики України.

"Прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження Типового положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю” з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які проживають у будинках-інтернатах.", - йдеться у повідомленні.

Будинок-інтернат, скріншот: YouTube
Будинок-інтернат, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначається, що типовим положенням визначено проведення комплексу реабілітаційних заходів одним із пріоритетних напрямів діяльності інтернату та забезпечено реалізацію прав підопічних відповідно до законодавства, у тому числі Закону України "Про психіатричну допомогу".

Крім того, документом оптимізовано та спрощено механізм подання документів для влаштування до інтернату через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення за місцем проживання та процедуру відрахування підопічних, регламентовано організацію поховання підопічних.

У Мінсоцполітики зазначили, що на сьогодні в Україні діє 93 будинки-інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, у яких проживає понад 12 тис. осіб (без урахування тимчасово окупованих територій АР Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей).

⚡️ Сьогодні Урядом урегульовано питання, пов’язані з діяльністю будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з...

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Woensdag 2 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь