У пункті пропуску" Бориспіль " громадянин Туреччини намагався вивезти прикраси з бурштину.

Київськими митниками у громадянина Туреччини вилучили 28 кг прикрас з бурштину різних кольорів. Про це повідомляти прес-служба Державної митної служби.

"Прикраси з бурштину від світло-жовтого до темно-коричневого кольорів 32 - річний громадянин Туреччини, етнічний курд, намагався вивезти з України до Іраку транзитом через Емірати", - йдеться в повідомленні.

Для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему - "зелений коридор", тобто показав, що не має при собі предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України.

Однак при перевірці ручної поклажі у чоловіка були виявлені прикраси з обробленого каменю бурштину, що і дало підстави митникам ретельно перевірити ще раз і його багажну валізу. Таким чином, сумарно в багажній сумці і в ручній поклажі авіапасажира митники виявили 14 пакетів з обробленим каменем різного кольору і фактури. Загальна вага бурштинових прикрас склала близько 28 кг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вказується, що за порушення порядку проходження митного контролю "зелений коридор" щодо громадянина Туреччини складено протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Прикраси з бурштину вилучені до рішення суду.