Долар продовжує міцнішати, а гривня - слабшати. Саме тому експерти радять запасатися доларами — іноземна валюта навряд буде дешевшати.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у матеріалі українського видання Сегодня.

Минулого тижня зростання готівкового курсу долара був швидше символічним: з понеділка по п'ятницю він "відібрав" у гривні всього п'ять копійок у продажу і сім копійок в покупці.

Курс долара, фото: Znaj.ua
Курс долара, фото: Znaj.ua

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Нацбанк плавно послаблював курс гривні, в результаті за тиждень гривня подешевшала на 8 копійок. Офіційний курс Нацбанку з понеділка по п'ятницю змінився з 28,17 до 28,25 грн / долар. На понеділок, 28 вересня, регулятор встановив курс 28,27 грн / долар.

Пресслужба Нацбанку роз'яснила, що регулятор не буде штучно стримувати девальвацію гривні, щоб середньорічний курс досяг закладених в бюджет-2020 показників (29,5 грн / долар).

Експерти кажуть, що насправді регулятор все ж почав з понеділка притримувати курс долара, щоб не допустити занадто різкого його зростання і появи панічних настроїв серед населення.

Своєю чергою, Мінфін країни в даний момент не бачить причин і передумов для того, щоб наступного року гривня значно змінилася в курсі по відношенню до американської валюти. Очікується, що курс "зеленого" в Україні в 2021 році не вийде за межі 29,1 гривні за один долар, як це заплановано в бюджеті наступного року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше