На Київщині було відкрито 79 "передвиборчих" кримінальних справ, тоді як у самій столиці України — 37. Про порушення виборчого права в період з 5 вересня по 24 жовтня 2020 року в цілому надійшла 791 заява, в Києві цифра досягла 943. Про це говориться у прес-службі управління Нацполіції в Київській області.

Читайте Знай в Google News!

Про вчинення адміністративних правопорушень всього було складено 235 протоколів працівниками поліції. Вони стосуються порушень виборчого законодавства. Були внесені відомості про 79 кримінальних провадженнях до Єдиного реєстру досудових розслідувань , 61 з яких відкрито за фактами порушення виборчого законодавства, а 18 — пов'язаних з виборчих процесом.

Реєстрація заяв, фото: Управління Нацполіції в Київській області
Реєстрація заяв, фото: Управління Нацполіції в Київській області

Більшість з них зафіксовані у Васильківському, Білоцерківському, Обухівському та Києво-Святошинському районах. 2,5 тисячі поліцейських повинні бути залучені в день виборів на охорону виборчих дільниць.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На вулицях населених пунктів охороняти громадський порядок будуть 1,5 тисячі представників правоохоронних органів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні: Разумков відмовився відповідати за "косяки" Зеленського. Голова Верховної Ради України одним з перших "селебріті" прийшов проголосувати на місцевих виборах.

Як повідомляв "Знай.ua", після "побачення" з Зеленським польський президент зліг з коронавірусом.

Знай.ua писав, Кличко звернувся до киян "з дивана" у день виборів: "Роблю це вперше"