У ПриватБанку і Ощадбанку попереджають українців, що приділятимуть більшу увагу всім клієнтам, які потрапляють в високоризикову категорію. Посилять контроль всіх підозрілих операцій, однак це не торкнеться звичайних переказів громадян – їх контролювати стануть навіть менше звичайного.

Читайте Знай в Google News!

Такі запобіжні заходи є реакцією банків на введення правил обов’язково фінмоніторингу для фінансових установ. Тепер, по установці Нацбанку, банківські системи безпеки стануть збирати інформацію щодо руху коштів на рахунках великих клієнтів, формувати кейси ризикових користувачів і відправляти їх на розгляд до контролюючих органів. До ризикових операцій відносять торгівлю зброєю масового ураження, фінансування тероризму та відмивання грошей. Особливий контроль буде вестися за перерахуваннями коштів з-за кордону, а також отриманих корупційним шляхом.

Термінал ПриватБанку, фото з вільних джерел
Термінал ПриватБанку, фото з вільних джерел

Представники Нацбанку кажуть, що цей контроль стосуватиметься лише високоризикових операцій, звичайні громадяни від нього не постраждають, більш того, контроль над рухом коштів на їх рахунках ослабне. Дану інформацію представники Національного Банку України помістили на своїх сторінках в соціальних мережах.

Банки мають намір автоматизувати свої охоронні системи, налаштовуючи їх таким чином, щоб знаходити рух грошей для вищевказаних цілей і накопичувати інформацію. Після створення "кейса", що містить накопичені данні, фінансові установи стануть передавати їх контролерам, які зможуть відкривати кримінальні виробництва.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Щоб прискорити процес впровадження методик, НБУ надав великим українським банкам схеми, які використовуються зарубіжними банківськими організаціями для контролю перебігу коштів на рахунках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шахраї виманюють гроші українців від імені "Монобанку": обіцяють по 850 гривень на карту і вимагають особисті дані.

Як повідомляв Знай.uа, у Приватбанку відмовилися розблокувати рахунки українців.

Такоже Знай.uа писав, що в Україні можна скористатися послугами оформлення соціальної допомоги онлайн.