30 жовтня 2020 року, в аеропорту Бориспіль, співробітники Державної митної служби затримали 700 нелегальних посилок з мобільними телефонами, планшетами та іншою технікою відомих брендів, які завозилися в Україну на фіктивних одержувачів з Сінгапуру через компанію Укрпошта.

Арешт контрабандного вантажу стався в ході перевірок в аеропорту "Бориспіль" і на одній з міжнародних станцій поштового обміну в Києві. Про це повідомили "Українські національні новини" з посиланням на офіційний сайт Державної прикордонної служби України.

"Як встановили правоохоронці, організатори злочинного каналу використовували базу фіктивних одержувачів, щоб доставляти техніку з Сінгапуру в Україну під виглядом поштових відправлень, уникаючи сплати в бюджет. У перевіреному в аеропорту вантажі, загальною вагою 2,5 тонни, правоохоронці вилучили близько 700 нелегальних відправлень. Нелегальні ділки хотіли ухилитися від сплати податків на суму майже в 1 млн грн"— - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

На даний момент ведеться слідство. Правоохоронним органам доведеться з'ясувати чи був причетний найбільший Національний поштовий оператор до організації контрабандного каналу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як відомо, у 2018 році Укрпошта отримала ліцензію митно-брокерської діяльності та почала надавати послуги оформлення товарів, що підлягають митному декларуванню для експортерів та імпортерів. У прес-службі компанії тоді поінформували ЗМІ, що нова послуга брокерської діяльності дозволить замовити в Укрпошті необхідні дозвільні документи для ввезення та вивезення товарів з окремих країн.

"Укрпошта, як член Всесвітнього Поштового Союзу та партнер 192 країн по всьому світу має спеціальні митні правила оформлення та пересилання, які спрощують роботу для більшості категорій товарів",- говорилося в повідомленні прес-служби компанії.

Інцидент 30 жовтня в Борисполі можна назвати безпрецедентним. До теперішнього моменту поштові оператори не траплялися на спробах ввезення таких великих партій контрабандної техніки.