Кабінет Міністрів планує у 2021 році підвищити акцизи на алкоголь, що своєю чергою призведе до подорожчання спиртних напоїв.

Читайте Знай в Google News!

Міністерство фінансів спрогнозувало, як перерахунок акцизів вплине на кінцеву вартість напоїв. З врахуванням того, що його складова коливається від 7,8% до 30,5, подорожчання буде непропорційним підвищенню акцизів.

Алкоголь
Алкоголь

На скільки подорожчає алкоголь в Україні:

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще
  • пляшка горілки (40%) подорожчає з 89,4 до 92,93 грн;
  • пиво з 19,5 до 19,69 грн;
  • коньяк з 128,32 до 131,85 грн;
  • ігристе вино від 89 до 90,22 грн;
  • кріплене вино від 49 до 49,78 грн.

Проте, йдеться фактично про мінімальні ціни. Тому залежно від виробника і характеристик напою, ціна може зрости більш істотно або ж взагалі не зміниться. Останнє може мати місце, якщо бізнес вирішить компенсувати зростання шляхом зниження своєї маржі.

"Ставки акцизного податку на алкогольні напої пропонується збільшити на 11,6% з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін на 2020 рік-111,6% (постанова Кабінету Міністрів України від 29.03.2020 № 253)"– - пояснюють в уряді.

в супермаркеті, скрін з відео
в супермаркеті, скрін з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська розповіла, що зміниться у харчуванні школярів: меню на два тижні, нові санітарні норми та інше. Перша леді взяла участь в онлайн-нараді з оновлення системи шкільного харчування

Також "Знай.ua" писав, рівень кисню при коронавірусі: чи обов'язково вдома мати пульсоксиметр. Пандемія коронавірусу вплинула на щоденне життя людей, а у деяких сферах - докорінно його змінила.