Лікар-пульмонолог і завідуюча інфекційним відділенням Київської міської лікарні №17 Світлана Гук розповіла про те, як двічі перехворіла коронавірусом.

Крім того, вона розповіла, коли потрібно здавати тест на китайське захворювання, а також, що потрібно робити при позитивному результаті.

Відповідне відео опублікували на каналі "Politeka Online" в YouTube.

Лікар розповіла, що у неї була сильна перевтома, але вона до останнього думала, що це через навантаження, яке зараз є у всіх медиків. Потім, коли Світлана отримала позитивний результат тесту на коронавірус, вона поміряла температуру і з'ясувала, що у неї 37,6.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я не втрачала нюх, у мене все трохи нетипово протікає. Просто була слабкість і хотілося відпочити, а потім тільки з'ясувалося, що симптоми є, але я до них не була уважна", - поділилася Світлана Гук.

Читайте Знай в Google News!

Також лікар розповіла, за яких симптомів потрібно йти і здавати тест на коронавірус. За її словами, перші 5 днів хвороби взагалі нічого не потрібно робити особливо, можна приймати вітаміни С, D, пити чай з малиною і калиною.

"Якщо після 5-7 дня зберігаються такі яскраві симптоми, як висока температура і вона дуже погано збивається, це вже привід, щоб здати аналізи, знайти лікаря і здати ПЛР-тест", - радить лікар-пульмонолог.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

У тому випадку, якщо захворювання загострюється і стан погіршується, то в лікарню ковідного профілю без ПЛР-тесту не візьмуть. А якщо людина отримує позитивний тест, то їй потрібно залишитися вдома і контролювати температуру, також необхідно вести спеціальний щоденник симптомів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Лікар радить в перші 5 днів відкинути різні навантаження, не панікувати, пити багато рідини, лягати на живіт, щоб поліпшити оксигінацію задніх частин легенів. Йдеться про те, щоб створити умови для організму, щоб він пройшов цей період без ускладнень.

Нагадаємо, що у мережі розповіли, в яких умовах лікуються хворі коронавірусом в одній з клінік Конотопа.

Як повідомляв портал "Знай.ua", медсестра з Тернополя закликала лікарів не кидати хворих коронавірусом у біді.

Також "Знай.ua" писав, що журналіст В'ячеслав Хабайло показав, як працюють медики Буковини в умовах пандемії.