В тлумачних словниках англійської мови Collins English Dictionary "локдаун" назвали словом 2020 року. На сайтах, у книгах, газетах, а також на телебаченні та радіо використання цього слова збільшилося на 6000%.

Про це повідомляє пресслужба Collins Dictionary.

Читайте Знай в Google News!

У Collins пояснюють, що слово «локдаун» з'явилося з тюремної лексики. Локдаун — це коли ув'язнених не випускають із камер за порушення, але у 2020 році значення цього слова змінилося.

"У свідомості більшості людей локдаун — це захід для охорони здоров'я", — передає пресслужба.

Локдаун в Україні, скріншот: Youtube
Локдаун в Україні, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У топ-10 також потрапили слова, пов'язані з пандемією: коронавірус, соціальне дистанціонування, самоізоляція, а також безстрокова відпустка (furlough) та ключовий працівник — маються на увазі лікарі, медсестри, поштарі та працівники інших критично важливих служб.

До переліку найбільше вживаних слів увійшли й ті, які не стосуються пандемії. Не дивно, що чимало слів у списку короткого списку мають одне велике спільне: пандемія. Це наша реальність.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, медсестрам доводиться носити пацієнтів на руках: українська лікарня відзначилася повною розрухою.

Як повідомляв Знай. ua, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.