На доплати медикам і силовикам з антикорнавірусного фонду витратили практично однакові суми. Про це розповіли в розслідуванні журналісти bihus.info.

Читайте Знай в Google News!

Міністерство внутрішніх справ встигло освоїти майже всі 2 млрд 530 млн гривень, виділених на доплати своїм працівникам з Фонду боротьби з COVID-19. Поліцейським, нацгвардійцям і податківцям вже заплатили 2 мільярди 469 мільйонів. Однак медикам, які перебувають на передовій боротьби із зараженими на коронавірус, виплатили приблизно таку ж суму – 2 млрд 754 млн грн.

При цьому, загальна сума, виділена з Фонду на ці цілі для Міністерства охорони здоров'я, майже вдвічі більша – 5 млрд 955 млн грн. Це означає, що більше половини виділених для медиків грошей досі чекають своєї години на рахунках.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Звіт про касові витрати з цього фонду станом на 5 листопада з'явився на сайті Міністерства фінансів.

Укравтодор став лідером з освоєння коштів, адже на дороги пішло понад 20 млрд гривень. У два з половиною рази менше грошей-8,5 млрд, витратили на допомогу з безробіття і виплати Фонду соцстрахування.

У медичній сфері гроші витрачали не тільки на доплати медикам. Це також витрати на закупівлі обладнання, засобів захисту для медиків. Так, за півроку з виділених 2,3 млрд на рукавички, маски, респіратори і костюми для лікарів – витратили тільки 697 млн.ще 571 млн пішло на забезпечення лікарень киснем, 121 млн – на закупівлі томографів і 43 млн – на апарати штучної вентиляції легенів.

Для підтримки медичної сфери Кабінет Міністрів виділив кошти ще в травні, проте більшість досі не витрачені. Ще під час узгодження документів, журналісти Bihus.Info отримали копії розрахунків, за підписом міністра Максима Степанова, в яких обґрунтовувалися заплановані витрати-ціни в них були завищені фактично на кожен товар з переліку.

Гальмування в закупівлях намагалися пояснити бюрократією. Відомо, що кожен крок в обов'язковому порядку повинен бути узгоджений з МОЗ. І цей процес може розтягнутися на невизначений термін.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у коронавірусу з'явився несподіваний симптом, медики б'ють на сполох-перевірте вуха.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві відкрили супербольницю для пацієнтів з коронавірусом.

Також Знай. ua писав, що міністр Степанов повідомив про "точку неповернення" - нардепи негайно викликають Кабмін" На килим " до парламенту.