У січні 2021 року українці отримають нові платіжки по абонплаті за газ. Відомо, що ці гроші витрачатимуть на утримання інфраструктури. Виходить, що громадянам доведеться платити одну і ту ж суму щомісяця, яку визначили ще в 2019 році, а в 2021 році перерахують за 2020.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Відомо, що в Україні перед тим, як запустити ринок газу платіжки розділили на дві складові. Перша - газ, який використовували, друга – витрати на утримання інфраструктуру, так звана плата за трубу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Другий платіж потрібно вносити щомісяця, його і називають абонентською платою. Всі українці зобов'язані платити. Навіть якщо "Нафтогаз" влаштує акцію і буде безкоштовно віддавати свій товар, а ви вирішите відмовитися від використання блакитного палива, внести абонплату все одно доведеться.

Як розраховуватимуть розмір платежів у 2021 році?

Станом на листопад 2020 року ми платимо виходячи з обсягів споживання з 1 жовтня 2018-го по 30 вересня 2019-го. А з 1 січня будемо платити з розрахунку того газу, який витратили з жовтня 2019-го по кінець вересня 2020-го. Якщо ви в цей період витрачали більше, то виросте і сума в платіжках. Якщо ж економили, то, швидше за все, зможете платити менше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, куди скаржитися на холодні батареї і як домогтися "знижки" за опалення: експерти дали дієві поради.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні різко подорожчала комуналка, витрясуть останнє: "Вже з грудня".

Знай.uа писав, кияни опинилися в "крижаному полоні" - сотні сімей залишили без опалення в розпал поширення вірусу.