Український письменник і перекладач Остап Українець поділився зі своїми передплатниками в соціальній мережі Facebook інформацією про те, як він готував урок для шостого класу і вирішив глянути підручник.

Він написав, що школа приватна, але контрольні дітям все одно слід здавати за програмою. "Шкільний курс української мови за підручниками - це лютий, дикий, хтонічний жах, який не навчає мови, не дає жодних (буквально жодних, клянуся) корисних знань", — написав він.
Читайте Знай в Google News!
І після додав, що він також курс не пояснює, як формулювати думки і грамотно писати. Він не вчить української мови. Інформація, яка надається в підручнику, ніяк не знадобиться в реальному житті людині, яка не є філологом.
"Вона і самим філологам не знадобиться. 30% др*читьби на солов'їність мови, 70% вступу до мовознавства для наймолодших, проте мовознавства там немає", - додав він. Остап Українець вважає, що сучасна шкільна програма української мови необхідна лише для школи і в її межах, а поза навчальним закладом непридатна.

У письменника склалося враження, ніби МОН навмисне докладає зусиль для сприйняття української мови та літературою непотрібними предметами. "Їм, звичайно, необов'язково такими бути. Але зараз вони саме такими виглядають. І робити їх інакше складно, тому що-система контролю. Звинувачуйте, що так прикидаю в філологічне свято, але це просто неможливо. Я читаю підручник за шостий клас і буквально відчуваю, як сивію", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків: що зміниться в українській школі в 2021 році.

Як повідомляв "Знай.ua", українських вчителів порівняли з двірниками, українці киплять: "Де 4 тисячі?"

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Знай.ua писав, медики, силовики та рукавички за завищеними цінами: куди йдуть гроші з антиковідного фонду