Керівник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив про розгляд можливості введення початку навчання в школах з 5 років в державі.

Він зазначив, що в деяких країнах Європейського Союзу навчання закінчується в 17 років, тоді як починається — в п'ятирічному віці. Про це Шкарлет написав у своєму Telegram-акаунті.

Читайте Знай в Google News!

Заява прозвучала під час наради з керівниками обласних управлінь МОН. Міністерство планує обговорити питання з батьками і на педрадах. Розглядаються всі переваги і нюанси.

Ще Сергій Шкарлет заявив щодо 12-річної форми шкільного навчання, так як раніше проступала фейкова інформація про повернення до десятирічки. Він додав, що такого варіанту точно не буде.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Для мене абсолютно зрозуміло, чому 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, в Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо у неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 року бакалаврату", — написав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "30% др*читьби на солов'їність мови": український письменник не витримав марності шкільної програми МОН.

Як повідомляв "Знай.ua", нові стандарти, оцінки та повернення онлайн-уроків: що зміниться в українській школі в 2021 році.

Знай.ua писав, українських вчителів порівняли з двірниками, українці киплять: "Де 4 тисячі?"