ПЛР-тести на коронавірусну інфекцію в Україні в 34% випадків показують помилково негативні результати. Про те, як точно діагностувати хворобу розповів лікар.

Читайте Знай в Google News!

Третина людей після негативного тесту на коронавірус з повною впевненістю у своєму здоров'ї продовжують ходити в місця масового скупчення людей і розносити хворобу. Про безпрограшну методику визначення коронавірусної інфекції розповів вчений-біохімік, професор, доктор біологічних наук, академік НАН України та директор Інституту біохімії ім. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко.

В ефірі Апостроф Live професор розповів, що медики на даний момент при встановленні діагнозу швидше оцінюють клінічну картину протікання хвороби, а не результати тестування.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Можуть бути помилково негативні або хибнопозитивні результати... У нас фактично ніхто не провів ретельну перевірку тих тестів, які ми зараз використовуємо. Але те, що тести треба робити і якомога більше - це аксіома в кожній країні. Коли виникає потреба у людей, якщо у них є якісь ознаки захворювання або якщо у них були контакти з людьми, які можуть бути носіями вірусу, обов'язково треба перевіряти", – розповів Комісаренко.

Лікар розповів, що потрібно проходити два тести, щоб точно визначити наявність інфекційного збудника в організмі. ПЛР тестування виявить РНК, яка є в геномі вірусу, а більш швидкий тест визначити протеїни вірусу.

"Щоб вони були чутливими, у людини має бути вже досить велика кількість вірусу. Антигенні методи працюють дуже швидко, не вимагають особливого обладнання. 15-20 хвилин, і можна сказати, чи є у людини вірус", - зазначив Комісаренко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, лікарні заповнені вщерть, одна медсестра на цілий натовп, МОЗ про ситуацію в країні.

Як повідомляв Знай. ua, лікар показав Останнє повідомлення пацієнта, від цих рядків завмирає серце.

Також Знай. ua писав, що у кого можуть бути антитіла до Covid-19 незалежно від контакту із зараженими, результати досліджень.