Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив комерційний директор генеруючої компанії «Донбасенерго» Олег Ларіонов.

"Торгівля повітрям" - це коли ти продаєш те, чого у тебе немає, а потім шукаєш і навіть купуєш на небалансах те, що вже продав. З одного боку, нічого протизаконного в цьому немає. Будь-яка людина може продати, а потім купити і перепродати щось...Така ситуація була влітку, і тоді НКРЕКП регуляторними методами на якийсь час її усунула. Зараз така ситуація знову відновилася, і регулятор думає, що з цим робити», - повідомив топ-менеджер «Донбасенерго».

За його словами, ці маніпуляції призводять до штучного заниження ціни електроенергії і прямих збитків реальних виробників.

Він запевнив, що» Донбасенерго " не бере участі в подібних маніпуляціях. "Ми зацікавлені у високій ціні і» торгувати повітрям» нам не вигідно", - додав Ларіонов.

Нагадаємо, раніше підходи НКРЕКП до регулювання енергоринку розкритикував Секретаріат Енергетичного Співтовариства ЄС. Також відповідальність за маніпуляції на ринку на регулятор поклав Антимонопольний комітет України, зажадавши від комісії припинити маніпуляції і штучне обмеження конкуренції.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На тлі критики роботи регулятора додатково розгорівся корупційний скандал навколо голови НКРЕКП Валерія Тарасюка через його сімейний енергетичний бізнес.