З'явилися тривожні новини для українських домогосподарств. Так, в країні в той час, коли громадяни отримують нові платіжки по абонплаті за газ, вже з 1 січня 2021 року почнуть відключати від подачі газу тих, хто не встановив лічильники. Виявляється, що без газу можуть опинитися близько 9 мільйонів людей.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Українські Новини".

Газова конфорка, фото pixabay
Газова конфорка, фото pixabay

Співробітники Миколаївоблгаз поділилися: "Ви можете подати заявку і до кінця місяця встановити лічильник безкоштовно, інакше вже з 1 січня газопостачання вам буде зупинено". Ось така ситуація по всій Україні.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відповідно до закону "Про комерційний облік газу", всі, у кого немає лічильників на блакитне паливо, вже з 1 січня 2021 року залишаться без блакитного палива. Облгази в цій ситуації - заручники. Вони фізично не можуть постачати газ, якщо це забороняє закон.

Платіжки за газ, скріншот YouTube
Платіжки за газ, скріншот YouTube

Однак у профільному комітеті давно існує негласний консенсус: терміни потрібно продовжувати. Через місцеві вибори і важливіші питання рішення досі не прийняли. А до відключення залишилося всього півтора місяці. Член профільного комітету Ганна Скороход і заступник голови комітету Олексій Кучеренко підтвердили: рішення досі не прийнято.

Але місцеві вибори, конституційна криза, голосування бюджету фактично змістили акцент. Навіть профільні нардепи, завдання яких законодавчо забезпечувати діяльність у комунальній сфері, про "газову проблему" просто забули. І Олексій Кучеренко, і Ганна Скороход пообіцяли найближчим часом розібратися в ситуації і внести необхідні зміни до закону.

Як розповіла глава енергетичних житлових програм "Опори" Тетяна Бойко, близько трьох мільйонів сімей найближчим часом за законом можуть втратити газ. При цьому експерт вважає, що швидше за все блакитне паливо не відключать, хоча повинні були б це зробити.

"Я не думаю, що такій кількості українців відключать газ", – розповідає експерт.

При цьому вона зазначає: у цій ситуації звинувачувати облгази не варто, мовляв, зараз немає можливості за свій рахунок встановити лічильники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, будинки киян відремонтують "на халяву", але пощастить не всім-шукай свою адресу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям перерахують комуналку, як зміняться платіжки з абонплатою за газ.

Знай.uа писав, лікування хворих коронавірусом показали на всю Україну, злякається навіть Кінг: палаюча розетка і унітаз за шторкою.