Завдяки карантину в Україні спростили процедуру відкриття пенсійних рахунків.

Читайте Знай в Google News!

У середу, 1 листопада, Кабінет міністрів ухвалив рішення, яким спростив пенсіонерам відкриття поточних рахунків. Постанова уряду має на мені зменшити кількість відвідування пенсіонерами різних установ в період коронавірусного карантину, що є особливо небезпечним для людей похилого віку.

Про це повідомило Мінсоцполітики на офіційній сторінці в Facebook.

Постанова уряду ″спростила процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги, що сприятиме поширенню безготівкових розрахунків серед одержувачів", йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відтепер працюватиме ″політика одного звернення″. Тобто більше не потрібно буде бігати між Пенсійним фондом та банком, щоб відкрити поточний рахунок.

Достатньо буде просто звернутись у ПФ, а далі рахунок у банку буде відкрито вже за зверненням самого Фонду чи органів соціального захисту.

″Рішення Уряду надає можливість відкриття поточних рахунків одержувачам пенсії, грошової допомоги без попереднього звернення до банківської установи. Для відкриття такого рахунка, особі потрібно буде лише звернутись до органу Пенсійного фонду України / органу соціального захисту населення″, - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на заслужений відпочинок

Як повідомляв портал Знай.ua, людям похилого віку готують обурливе нововведення.

Також Знай.ua писав, в Україні визначилися з "літнім" віком: кому натякнули на старість.