В Україні понад дев'ять мільйонів жителів можуть зіткнутися з дуже важким матеріальним становищем. Так, через пандемію коронавірусної інфекції covid-19 багато сімей втратили постійне джерело доходів.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

"Епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися. Кількість випадків захворювання на коронавірус подвоюються кожні п'ять тижнів в цілому по країні і кожні три тижні на сході України, з 4600 випадків на кінець вересня до понад 14 тис. в кінці жовтня", - зазначили представники ООН.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За даними експертів ООН, з початку пандемії вже більше 80% українських домогосподарств втратили доходи і у більш ніж 40% сімей принаймні один член сім'ї втратив роботу.

"Через Covid-19 Україна може зіткнутися з найгіршою рецесією за десятиліття, в результаті чого більше дев'яти мільйонів людей опиняться в бідності", - пишуть автори дослідження.

Розбитий будинок, скріншот: YouTube
Розбитий будинок, скріншот: YouTube

При цьому експерти ООН припускають, що особливо руйнівними соціально-економічні наслідки цього спаду будуть для непідконтрольній Києву частини сходу України.

"На непідконтрольних уряду територіях зараз 58% сімей повідомили про використання негативних механізмів пристосування для задоволення своїх основних потреб, у порівнянні з 49% на початку 2020 року", - сказано в дослідженні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Запоріжжі зацькували багатодітну матір без паспорта - сидить вдома з хворою дитиною.

Як повідомляв Знай.uа, слуги Зеленського оновили автопарк на 12 мільйонів, поки українці помирають від коронавірусу.

Знай.uа писав, посібник матері-одиначки 2021: чого очікувати і головні зміни.