Будинок e Лондоні за адресою Бейкер-стріт, 221б, де проживав вигаданий персонаж Шерлок Холмс, належить родині експрезидента Казахстану Нурсултану Назарбаєву.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британське видання The Times.

Для українських читачів детективні історії про видатного детектива - знайомі і близькі. Більшість людей з легкістю і швидкістю назве адресу будинку Холмса - “Бейкер-стріт, 221б”. Така вулиця справді існує в Лондоні, саме за цієї адресою всі охочі можуть відвідати музей Холмса. Разом із тим, протягом років було незрозуміло, кому належить нерухомість на цій вулиці. Документи не давали прямої відповіді, а ховали “кінці у воду”.

Цього року стало відомо, що вся нерухомість на вулиці як і багато іншої елітної нерухомості у місті Лондон, належить доньці і онуці колишнього президента Казахстану Нурсалтана Назарбаєва. Майно на легендарній вулиці оцінюють у 140 млн фунтів стерлінгів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нурсултан Назарбаєв, фото: akorda.kz
Нурсултан Назарбаєв, фото: akorda.kz

Чітка ідентифікація власників цієї вулиці стала можливою завдяки витоку даних, який пролив світло на офшорні рахунки, зареєстровані на Британських Віргінських островах. У березні 2020 року в Лондоні було арештовано частину нерухомості родини Назарбаєвих через підозру у “невстановленому походженні” їхнього майна, тобто британська влада мала підстави звинувачувати родину в тому, що кошти, на які придбано майно було отримано незаконно. Проте родина зуміла скасувати арешт і офіційно повернути собі все майно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Несподівано з життя пішов зірка фільмів "Шерлок Холмс" та "Велика перерва" - у пам’яті навіки.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Холмс і Ватсон" повертаються: динамічний трейлер.

Також Знай.ua писав, що У мережі з'явилася музична пародія на серіал "Шерлок".