У Міністерстві освіти України почали розглядати можливість того, щоб діти починали навчання в школі з п'яти років, а закінчувати – в 17 років. Про це заявив глава Міністерства Сергій Шкарлет у своєму Telegram, 11 листопада.

За словами Шкарлета, в деяких країнах Європи діти йде в перший клас, тому таку практику можуть втілити і в Україні. "У деяких країнах ЄС навчання починають з 5 років і закінчують в 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в Міносвіти з керівниками облуправлінь", - розповів Шкарлет.

Сергій Шкарлет, фото: МОН
Сергій Шкарлет, фото: МОН

Він також зазначив, що остаточне рішення приймуть після того, як це питання обговорять на педрадах відповідно до стандартів Нової української школи. Зараз у Міністерстві освіти враховують всі "за" і "проти" такого кроку. Також Сергій Шкарлет підкреслив, що відомство буде напрацьовувати такі рішення, щоб 12-річна шкільна освіта добре працювала.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадавши, зимові канікули в українських школах: дітям і батькам дадуть подвійний відпочинок, названі дати.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Шмигаля вчепилися в українських школярів.

Також портал "Знай.ua" писав, що власниця елітної школи розкрила правду про дітей Зеленського.