Голова Комітету економістів України Андрій Новак пояснив причину, чому деякі люди не йдуть в лабораторію, щоб здати тест на COVID-19, а деякі-навіть не звертаються до сімейного лікаря.

Також він пояснив, чому кінотеатри теж закриваються на вихідні дні, а транспорт буде ходити, як раніше.

Про це Андрій Новак повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Давайте подумаємо, чому люди цього не роблять ... Не тому, що вони не хочуть дізнатися правду, заражені вони чи ні, а тому, що у них немає фінансових ресурсів. Всі розуміють, що, як тільки ти переступаєш поріг поліклініки, ти починаєш витрачати", - зазначив економіст.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За його словами, у більшості українців "немає фінансової подушки", щоб сьогодні кілька тисяч гривень витратити. Саме з цієї причини, вважає економіст, люди бояться величезних витрат, тому сподіваються, що їх цей вірус не вразить.

Читайте Знай в Google News!

Крім того, він пояснив, що рішення залишити транспорт, але закрити кінотеатри на вихідні, є неправильним. На його думку, в громадському транспорті немає певних правил, тому його завантаженість – величезна.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube
Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

"У громадському транспорті немає ніяких обмежень, тобто, люди заходять, поки автобус, тролейбус або метро поміщає. У той же час, в кінотеатрах спокійно можна організувати, щоб люди сиділи через місце, на відповідні сидіння поставити знаки, що "тут сідати не можна" і розмістити людей в шаховому порядку", - говорить Андрій Новак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

За його словами, ніякої логіки, чому в Україні одне відкривають, а інше обмежують, немає. Він підкреслив, що вірус не знає, коли робочі, а коли вихідні дні.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську може зазнати краху вся медична система через кількість хворих коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у лікарнях Києва закінчилися вільні ліжка через зростання числа заражених коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, що у МОЗ заявили, що не пускати на роботу з негативним тестом на коронавірус, - незаконно.