Зовсім недавно Кабінет Міністрів України скасував адаптивний карантин і ввів в країні загальний карантин c великою кількістю заборон у вихідні дні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підтвердив, що тепер вся територія України повинна дотримуватися обмежень, що діють в регіонах "помаранчевої" зони епідеміологічної ситуації.

Читайте Знай в Google News!

Це стосується заборони розважальних закладів, спортивних залів, закладів культури, дитячих таборів та фітнес-клубів, також роботи ресторанів у нічний час, планові операції, робота хостелів та обмеження масових заходів.

Однак головне питання — як працюватимуть дитячі садки, школи та вищі навчальні заклади?

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Вони можуть працювати як і раніше, але при цьому дотримуватися двох важливих умов. Перше стосується закладів позашкільної, спортивної та спеціалізованої творчої освіти, а також шкіл і дитячих садків. Вони повинні бути повністю закриті на карантин, якщо половина (50%) персоналу та учнів перебувають на самоізоляції.

І друге-заняття заборонено проводити, якщо в групах більше 20 осіб. Що стосується вищих навчальних закладів та установ спеціалізованої перед вищою освіти, то в Міністерстві охорони здоров'я України рекомендують перейти на змішану форму навчання, яка залежить від ситуації з COVID - 19 в регіоні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продовження карантину: нові правила, обмеження та виплати.

Як повідомляв "Знай.ua", чи працюватиме Рада без хворих коронавірусом Разумкова і Стефанчука: "Порядок очевидний"

Знай.ua писав, кінотеатри в Україні можуть закритися назавжди, через карантин звільнять сотні людина.