Петиція проти карантину вихідного дня зібрала майже 27 тисяч підписів при необхідних 25 тисяч.

Читайте Знай в Google News!

Від суботи 14 листопада в Україні почав діяти так званий карантин вихідного дня, рішення про запровадження якого уряд прийняв на цьому тижні.

Запровадження локдауну вихідного дня викликало хвилю обурення в українців, акції протестів пройшли в багатьох містах України. Мери українських міст в різних регіонах країни збунтувалися проти запровадження такого карантину, вони звертались до уряду з вимогою скасувати рішення і відкрито заявляли, що у ввірених їм містах не будуть запроваджувати локдаун вихідного дня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Та 14 листопада настало, Кабмін не скасував свого рішення і запроваджені обмеження набрали чинності.

Однак, українці змусили президента відреагувати на петицію проти карантину вихідного дня - докмент набрав більше необхідної кількості підписів.

Автори петиції вважають, що нові обмеження матимуть "катастрофічні наслідки" і "не вплинуть на динаміку поширення хвороби".

"Введення карантину вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки і соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності і закриття", - йдеться в тексті петиції.

Згідно петиції, "громадськість, представники бізнесу та експерти ринку" вимагають:

"Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборона на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу;
дотримуватися конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист і гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади;
консультації з громадськістю та представниками бізнесу перед прийняттям рішень щодо встановлення карантину та введення протиепідемічних заходів".

Що відповість українцям президент Володимир Зеленський, який зараз перебуває на лікуванні в "Феофанії"? Обмежиться черговим "відосиком" чи вирішить проблему - побачимо вже найближчим часом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Садовий знайшов спосіб обійти карантин вихідного дня

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні з 14 листопада запровадили карантин вихідного дня: які обмеження діятимуть.

Також Знай.ua писав, у Тернополі гримить "ресторанний" Майдан, бізнесмени на межі