Відсьогодні, 14 листопада, в Україні розпочався карантин вихідного дня. Строгі обмеження триватимуть мінімум до 30 листопада.

Читайте Знай в Google News!

З півночі суботи до 00:00 неділі заборонено роботу кафе і ресторанам, кінотеатрам, ТРЦ, фітнес-клубам, перукарським і салонам краси, речовим ринкам. Торгувати не мають права магазини, де товари першої необхідності становлять менш як 60% асортименту.

Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS
Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS

Водночас жодних змін не буде у роботі продуктових магазинів і ринків, аптек, АЗС, ветеринарних клінік, банків, пошти. Храми будуть відкриті, однак там одночасно зможуть перебувати не більше 20 парафіян в масках.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, не всі дотримуються карантинних обмежень. Деякі очільники міст, як от мер Львова Андрій Садовий, знайшли спосіб обійти карантин вихідного дня. У Львові вихідні просто непросто скасували, оголосивши суботу і неділю робочими.

Не дотримуються карантину й деякі підприємці: ресторатори, спортклуби, магазини не життєво важливої продукції. Активно підтримує бізнес місцева влада. Своєю чергою НСК Олімпійський у Києві встановив на вулиці тренажери, адже спортзали закриті.

Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS
Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS

Тією чи іншою мірою відмовилися від дотримання постанови Кабміну мери Львова, Луцька, Рівного, Слов'янська, Краматорська, Полтави, Черкас, Дніпра, Кам'янця-Подільського, Тернополя.

Юрист Ростислав Кравець пише, що після незаконної пропозиції Зеленського розігнати Конституційний суд, йому не варто дивуватися, що мери відкрито не виконують рішень центральної влади.

Фото: Ростислав Кравець
Фото: Ростислав Кравець

Голова МОЗ Максим Степанов звернувся до підприємців, а також пояснив, чому в нинішній локдаун не можна закривати метро.

"Закритий на вихідні ресторан, кафе або інший заклад, рятує як мінімум одне людське життя. Зараз багато так званих експертів почали, вибачте, будь ласка, розводити демагогію. Порівнювати, умовно кажучи, А що робити з метро, а що робити з транспортом в будні дні. Так, але транспорт і метро - це критична інфраструктура і ми не можемо його зупинити, адже це призведе до повного локдауну, якого не витримає наша країна", - сказав Максим Степанов. Максим Степанов

Слідом за Львовом вихідні робочими днями оголосили також в Івано-Франківську.

У Чернівцях підприємці вийшли на акцію протесту з приводу карантину вихідного дня. Вони йдуть на одному з місцевих ринків.

У Львові поліція повідомила, що зупинила концерт, який проходив вночі. Як пишуть місцеві ЗМІ - мова йде про виступ гурту "Бумбокс".

Макдональдс працює на макдрайві. Також функціонують сервіси доставки по Glovo та інші.

Фото: МВС України
Фото: МВС України

Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS
Карантин вихідного дня, фото: PavlovskyNEWS

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський у День писемності та мови розповів, як не стати схожим на Азарова. Також глава держави розповів, як сам вивчав українську мову.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховну Раду "замінували": у поліцію поступив анонімний дзвінок

Також "Знай.ua" писав, в Україні зростуть акцизи на алкоголь: як зміняться ціни на пиво, вино та горілку